Pelerina Frizerie · Utilizare și Întretinere

Pelerina Frizerie · Utilizare și Întretinere

Poate fi pelerina de frizerie spalată în masina de spălat ?

     Întotdeauna consultați eticheta producătorului de pe produs pentru instrucțiunile de spălare. În măsura în care este posibil, este întotdeauna mai bine să ștergeți cu o cârpă umedă, să uscați la aer și să călcați doar la temperaturi foarte scăzute pelerina de frizerie. Unele pelerine pentru frizerie pot chiar să fie curățate chimic. Majoritatea pelerinelor pentru frizerie nu sunt rezistente la înălbitor, iar deoarece materialele folosite sunt sintetice, plasarea acestora în uscător și călcarea lor la temperaturi ridicate sunt total nerecomandate.

      Este recomandat să ștergeți orice murdărie sau păr de pe suprafața pelerinei. Utilizați apă la temperatura camerei și detergenți blânzi. Nu frecați sau răsuciți pelerina de frizerie, ci ștergeți cu grijă orice pete sau murdărie pentru a-i prelungi culoarea și finisajul. Lăsați-o să se usuce prin picurare într-o zonă umbrită.

Care este cea mai bună închidere pentru pelerina de frizerie?

     Ceea ce contează cel mai mult la design sunt sistemele de închidere. Există mărci de pelerine de frizerie care utilizează velcro (cel mai popular), legături cu șiret, clipsuri sau benzi elastice pentru gât. Velcro, de exemplu, deși convenabil, permite părului tăiat să rămână prins între cele două părți ale velcro-ului. Benzi elastice (cleme metalice) pot să fie ajustate foarte ușor și sunt confortabile în timpul unei tunsori.  Acest tip de închidere este cel mai fiabil și oferă o închidere sigură și discretă pentru pelerina de frizerie. Acest tip de prindere rezolvă problemele care pot apărea în cazul utilizării altor tipuri de închideri.

     Testați pelerina mai întâi și cereți feedback de la clienți. De exemplu, unii părinți preferă închideri sigure pentru pelerina de tuns pentru copii.

Este sigur să folosiți pelerina de frizerie în timp ce vopsiți părul unui client?

      Acest lucru depinde de producător și de calitatea pelerinei pentru frizerie. Pelerinele din nailon sau nailon cauciucat sunt rezistente la pete, dar unele pelerine din nailon sunt foarte subțiri, permițând vopselei de păr să treacă prin ele. Pelerina de frizerie nu este în general complet impermeabilă. Ea doar respinge lichidele. Înălbitorul este și el o problemă.

     Pentru a fi în siguranță, achiziționați o pelerină de frizerie special creată pentru stilizare sau pentru saloane de coafură. Pe Ardette.ro puteti alege dintr-o gamă variată de pelerine pentru frizerie care se încadrează într-o gamă de prețuri medie.

Există pelerine pentru tuns care nu rețin mult căldura?

     Da, există. Unele pelerine pentru tuns sunt respirabile, chiar dacă sunt fabricate din materiale sintetice. Dar există și un compromis. Aceste pelerine sunt de obicei mai subțiri. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aceste pelerine sunt de calitate inferioară, totuși.

     Unele mărci folosesc modalități inovatoare pentru a se asigura că pelerina pentru frizerie este cât mai confortabilă posibil. Există pelerine realizate din amestecuri sintetice și materiale neobișnuite. Există și pelerine care asigură o mai bună dispersie a căldurii.

Pot folosi pelerinele pentru tuns în alte scopuri?

      Unii oameni folosesc efectiv pelerina pentru frizerie în timpul îngrijirii câinilor - nu pe câine, ci pe îngrijitori. Pelerina pentru tuns oferă avantaje pentru cei care îngrijesc câinii. În primul rând, pelerina resping apa și părul. În al doilea rând, pelerina oferă mai multă acoperire în comparație cu halatele utilitare obișnuite. Există, desigur, și dezavantaje, dar totul depinde de preferințele dumneavoastră.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!