Ghid în alegerea unui set de frizerie

Ghid în alegerea unui set de frizerie

      Ca frizer, a avea instrumentele potrivite este esențial pentru a crea tunsori, stiluri și culori frumoase și de înaltă calitate. În acest ghid, vom arunca o privire asupra echipamentului esențial pentru frizeri pe care va trebui să-l aveți pentru a vă începe sau dezvolta afacerea.

La ce trebuie să vă gândiți când vine vorba de kit-ul dvs. de frizer?

     Echipamentul exact de care aveți nevoie depinde de serviciile și clienții cu care lucrați. Un specialist în vopsirea părului va avea nevoie de echipamente diferite față de un frizer care lucrează doar cu părul mai scurt, iar un frizer care se ocupă doar de extensii de păr va avea nevoi foarte diferite față de un frizer mobil care efectuează toate tipurile de servicii.

      Bugetul dvs. contează și, evident, are sens să prioritizați bugetul în funcție de ceea ce utilizați cel mai des și de care unelte sunt cele mai importante pentru serviciile pe care le oferiți. Poate fi tentant să cumpărați fiecare element pe care l-ați putea avea vreodată, dar este mai recomandat să vă gestionați cheltuielile. Vor exista unele elemente pe care le veți utiliza rar și altele pe care le veți folosi în fiecare zi. Poate fi costisitor să construiți un set de frizerie complet, deci prioritizați echipementele și ustensilele esențiale.

      Trebuie să vă gândiți și la clienții dvs. și la nevoile lor. Este important să aveți instrumentele și produsele potrivite pentru a lucra cu diferite tipuri de păr, texturi și condiții ale părului. Deci, țineți cont că o versiune a unui instrument sau produs ar putea să nu fie potrivită pentru toți clienții dvs. Acest lucru poate deveni și costisitor destul de rapid.

      Alegeți cu grijă echipementele cu care lucrați. Trebuie să vă asigurați că funcționează pentru dvs. și pentru clienții dvs., că sunt eficiente din punct de vedere al costurilor (adică puteți include costul per utilizare în ceea ce facturați clienților) și că fac tot ceea ce aveți nevoie de la ele. De asemenea, doriți să vă asigurați că le puteți achiziționa în dimensiunile potrivite pentru nevoile dvs. Pulverizatoarele mari pentru salon sunt excelente într-un salon cu un volum mare de clienți, dar ar putea să nu fie niciodată folosite dacă nu este un produs pe care îl utilizați atât de des.

      Gândiți-vă și la locul în care lucrați. Nevoile dvs. vor fi puțin diferite dacă sunteți un frizer mobil față de un frizer care împarte un spațiu într-un salon. Cu cel din urmă, este posibil să aveți unele echipamente incluse în acordul cu salonul de coafură (dar este întotdeauna important să verificați acest lucru pentru a evita neînțelegeri). Cunoașterea afacerii dvs. este la fel de importantă precum cunoașterea clienților.

De ce echipament pentru frizer aveți nevoie?

     Dacă sunteți în căutarea unei liste care să vă ajute să alegeți echipamentul esențial pentru frizer de care aveți nevoie pentru a vă începe sau dezvolta setul de frizerie, iată ghidul nostru general pentru tot ceea ce aveți nevoie în setul dvs. de frizer pentru a prospera ca profesionist într-un salon sau acasă:

Foarfecă de tuns și foarfecă de filat

     Cel mai de bază și esențial instrument pentru coafură este o pereche bună de foarfece. Foarfecele vin în multe dimensiuni și stiluri diferite, inclusiv drepte, curbate și foarfece de filat. Este important să alegeți o pereche care se simte confortabilă în mână și este suficient de ascuțită pentru a tăia părul fără să-l smulgă sau să-l deterioreze. Foarfecele de înaltă calitate pot fi scumpe, dar sunt o investiție care se va amortiza pe termen lung.

Aparat de tuns

     Aparatele de tuns sunt folosite pentru a tăia și forma părul, în special pentru tunsorile bărbaților. Ele vin în diferite dimensiuni și stiluri, inclusiv modele cu fir și fără fir. Modelele fără fir sunt mai convenabile și portabile, dar pot să nu aibă atât de multă putere ca cele cu fir. Este important să alegeți un aparat de tuns care este confortabil de ținut în mână și are lame ascuțite pentru tăieturi curate.

Piepteni

      Pieptenii sunt utilizați pentru a secționa și stiliza părul în timpul unei tunsori sau vopsiri. Ei vin în multe forme și dimensiuni diferite, inclusiv piepteni cu dinți largi pentru descurcare și piepteni cu dinți subțiri pentru lucru precis. Este important să alegeți piepteni durabili și ușor de curățat, care nu se încurcă sau nu smulg părul.

Peria de păr

      Peria de păr este utilizată pentru netezirea și stilizarea părului în timpul uscării sau pentru a crea volum și textură. Periile vin în diferite dimensiuni și stiluri, inclusiv perii rotunde, perii pentru periat și perii pentru ventilație. Este important să alegeți perii care sunt blânde cu părul și nu cauzează ruperea sau deteriorarea acestuia.

Uscător de păr

      Uscătoarele de păr sunt esențiale pentru stilizarea părului și pentru fixarea culorii. Ele vin în diferite stiluri și dimensiuni, inclusiv modele de portabile și modele profesionale. Modelele profesionale sunt mai puternice și au mai multe setări, dar pot fi și mai scumpe. Este important să alegeți un uscător de păr care este confortabil de ținut în mână și are mai multe setări de căldură și viteză.

Plăcă de îndreptat părul și ondulator

      Plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele sunt folosite pentru a crea stiluri drepte sau ondulate. Ele vin în multe dimensiuni și stiluri diferite, inclusiv plăci drepte și ondulatoare. Este important să alegeți o placă de îndreptat sau un ondulator care este ușor de utilizat și are setări de căldură reglabile pentru a preveni deteriorarea părului.

Boluri și perii pentru vopsire

      Dacă oferiți servicii de vopsire a părului, va trebui să aveți boluri și perii pentru a amesteca și aplica vopseaua. Bolurile vin în multe dimensiuni și stiluri diferite, inclusiv cele cu marcaje pentru a asigura amestecul precis. Periile vin și ele în multe stiluri diferite, inclusiv cele cu peri largi sau înguști pentru aplicare precisă.

Manta frizerie

     Mantaua de frizerie este o protecție purtată de clienți în timpul unei tunsori sau vopsiri. Ajută la menținerea părului proaspăt tăiat și a solutiilor utilizate, departe de hainele și pielea clientului. Este important să alegeți o manta de frizerie confortabilă și ușor de curățat, care nu alunecă în timpul utilizării.

Scaun frizerie coafor și post de lucru

     Dacă planificați să deschideți propriul salon sau să lucrați ca freelancer, va trebui să aveți scaune și posturi de lucru pentru clienții dvs. Este important să alegeți scaune confortabile și reglabile, cu caracteristici precum suport pentru picioare și lifturi hidraulice. Postul de lucru ar trebui să aibă suficient spațiu de depozitare pentru unelte și produse și să fie ușor de curățat. Dacă împărțiți un spațiu într-un salon, atunci de obicei veți avea acces la acest echipament.

Echipament de dezinfectare

       Echipamentul de dezinfectare este esențial pentru menținerea unui mediu de salon curat și sigur. Acesta include dezinfectanți pentru unelte și suprafețe. Lucrul în siguranță vă protejează pe dvs., pe clienții dvs. și afacerea dvs. - precum și reputația dvs. profesională. Menținerea echipamentului și a zonei de lucru igienizate este absolut esențială pentru acest lucru.

Produse pentru păr

      Produsele pentru păr sunt fundamentale pentru coafarea și menținerea părului. Acestea includ șampoane, balsamuri, produse de styling, vopsea de păr și tratamente pentru păr. Este important să alegeți produse potrivite pentru diferite tipuri de păr și să fie sigure pentru părul vopsit, așa că țineți cont de acest lucru când alegeți. S-ar putea să doriți să adăugați și câteva produse pe care le puteți vinde clienților pentru a genera venituri suplimentare.

Prosoape

      Dacă nu lucrați într-un salon, atunci cu siguranță veți avea nevoie de prosoape pentru a usca părul, proteja hainele, curăța uneltele și șterge eventualele scurgeri sau mizerii. Asigurați-vă că aveți câteva prosoape de rezervă și alegeți prosoape de bună calitate, care se spală ușor - ele vor fi folosite zi de zi, dacă sunteți mereu ocupat.

Folie de aluminiu și folie de protecție

      Dacă oferiți servicii de colorare, va trebui să cumpărați folie de aluminiu pentru șuvițe și vopsire, împreună cu folie de protecție pentru stocarea și protejarea produselor.

Soluții de depozitare

Soluțiile de depozitare sunt esențiale pentru a menține salonul dvs. organizat și curat. Acestea includ rafturi, dulapuri și ucenice pentru depozitarea uneltelor și produselor. Este important să alegeți soluții de depozitare durabile, ușor de curățat și cu suficient spațiu pentru a găzdui toate echipamentele și proviziile dvs.

Ce nu aveți nevoie într-un set de frizerie?

      Deși lista cu ceea ce nu aveți nevoie în setul de frizerie ar putea continua la nesfârșit, iată câteva din acele elemente inutile pe care le-ați putea păstra în kit-ul dvs.:

     Instrumente învechite: Dacă sunteți frizer de ceva vreme, este posibil să fiți adunat o gamă de unelte care nu mai sunt necesare. De exemplu, vechile uscătoare de păr, plăci de îndreptat și ondulatoare s-ar putea să nu fie la fel de eficiente ca modelele mai noi și pot ocupa spațiu valoros în set-ul dvs de frizer.

     Produse excesive: Deși este important să aveți o gamă de produse disponibile pentru clienți, având prea multe poate fi coplesitor și confuz. Stabiliți produsele esențiale și asigurați-vă că aveți produse care se potrivesc cu diferite tipuri de păr și stiluri.

     Mai multe variante ale aceluiași produs: Este important să aveți produse de rezervă în cazul în care rămâneți fără ceva, dar transportând mai multe variante ale aceluiași produs poate fi redundat. Decide-ți unul sau două tipuri de fiecare produs și asigurați-vă că acestea pot fi utilizate pe o gamă de tipuri de păr.

     Prea multe perii: Deși periile sunt instrumente esențiale pentru frizeri, având prea multe poate duce la confuzie și dezordine în setul dvs de frizerie. Alege-ți periile pe care le utilizați cel mai frecvent și asigurați-vă că sunt de înaltă calitate și durabili.

       Revizuiți set-ul de frizerie în mod regulat și faceți inventarul oricărui lucru pe care trebuie să-l comandați, a oricărui produs care a expirat sau care este pe cale să se termine și a oricăror unelte care sunt defecte. Decideți dacă doriți să le înlocuiți sau dacă, de fapt, vă puteți descurca fără ele.

Cum să vă protejați echipamentele pentru frizer

      Ca frizer, echipamentele dvs. sunt un mijloc de trai și este esențial să le protejați. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă protejați echipamentele pentru frizer:

      Mențineți echipamentele curate: Curățați regulat echipamentele dvs., inclusiv foarfece, piepteni, perii și mașini de tuns. Utilizați un dezinfectant pentru a ucide orice bacterii sau viruși care pot fi prezente pe echipament. Un set de unelte curate va dura nu doar mai mult, ci și va preveni răspândirea infecțiilor.

     Stocați corect echipamentele: Investiți într-o geantă sau o cutie de stocare de înaltă calitate pentru echipamentul dvs. Acest lucru îl va proteja de praf, umiditate și daune accidentale. Asigurați-vă că geanta sau cutia este bine căptușită și are compartimente pentru a păstra uneltele organizate. In timp ce lucrați puteți opta pentru menținerea echipamentelor într-un organizator sau amplasate pe un covoraș antiderapant astfel încat să evitați deteriorarea lor.

     Utilizați huse de protecție: Acoperiți scaunele, chiuvetele și alte echipamente cu huse de protecție pentru a preveni deteriorarea cauzată de vopsea de păr, substanțe chimice și apă. Acest lucru va face și curățarea mai ușoară și mai rapidă.

      Investiți în produse de calitate: Investiți în produse de calitate care sunt concepute special pentru frizeri. De exemplu, utilizați ulei de lubrifiere de bună calitate pentru a menține mașinile de tuns în stare bună. Utilizarea de produse de calitate nu numai că vă va ajuta să vă protejați echipamentul, ci și să îmbunătățiți performanța acestuia.

     Manipulați cu grijă: Tratați echipamentul dvs. cu grijă și evitați să-l scăpați sau să-l manevrați greșit. Dacă o unealtă trebuie reparată, nu încercați să o reparați singuri; duceți-o la un tehnician profesionist în reparații.

 

      A avea echipamentul corect de frizer este esențial pentru a crea tunsori, stiluri și coafuri de înaltă calitate. De la foarfece și piepteni la mantale de frizerie si organizatoare, fiecare piesă de echipament joacă un rol important în succesul dvs. ca frizer. Prin investiția în unelte de înaltă calitate și rămânând la curent cu cele mai recente tehnici și tendințe, puteți oferi clienților dvs. un serviciu excepțional și puteți construi o afacere de succes în domeniu.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!